Go Kart Aracına Jet Motoru Takılırsa?
Önceki Makale
- Anasayfa
- Haberler
- Avrupa Komisyonu: Korsan İçerikli Siteleri Kapatmak Çözüm Değil
Avrupa Komisyonu: Korsan İçerikli Siteleri Kapatmak Çözüm Değil
|
Cumartesi Mayıs 16th, 2015
|
Yorum Yok
|
1.127 Görüntülenme
|
0 Like
Avrupa komisyonu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak aslında bir çoğumuzun bildiği bir gerçeği ortaya koydu. Açıklamada korsan içerik yayınlayan sitelerin kapatılmasının içeriklere yasa dışı ulaşımı engellemediği, aksine yeni alternatiflerin türemesine sebep olduğu belirtildi.
Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi yayınladığı raporda popüler bir yasadışı film izleme sitesi olan Kino.to’nun kapatılmasına ilişkin verileri paylaştı. Grafikte görüldüğü gibi popüler sitenin kapatılmasıyla internetten yasa dışı film izleme sayısı bir süreliğine azalsa da sonraki dönemlerde eski sayısına geri dönüyor. Bunun en büyük sebebi ise kapatılan sitenin yerinekinox.to, mega-stream.to, video2k.tv gibi birden fazla alternatifin türemesi gösteriliyor.
Açıklamada komisyonun yeni türeyen bu sitelerle de hukuki mücadeleye devam edeceği de söylendi. Ancak site kapatmak yerine daha efektif çözümler bulunması gerektiği belirtiliyor. İlk akla gelen çözüm ise yasa dışı içeriklerin yükleme sırasında tespit edilerek engellenmesi. Ancak bu sistem için gerekli altyapının nasıl oluşturulacağı merak konusu.
DonanımHaber
Etiketler
-
-
MediaTek Helio X20 ve Snapdragon 810 Karşılaştırması Sonraki Makale
Konu İle İlgili Soru, Görüş ve Öneriler