2015'in İlk 3 Ayında Siber Saldırılar 2 Kat Arttı
Önceki Makale
- Anasayfa
- Haberler
- IBM’in Süper Bilgisayarı Kansere Çözüm Olacak
IBM’in Süper Bilgisayarı Kansere Çözüm Olacak
|
Çarşamba Mayıs 6th, 2015
|
Yorum Yok
|
870 Görüntülenme
|
0 Like
Apple ile birlikte sağlık sektörüne daha da yoğunlaşmaya başlayanIBM‘in süper bilgisayarı Watson,sağlık alanında çok daha önemli bir konuda hizmet vermeye hazırlanıyor.
Kanser hastalıklarıyla ilgili çalışmalar yürütecek olan süper bilgisayar, hastalığın daha hızlı teşhis edilerek gerekli tedaviye başlanmasını sağlayacak.
Watson, DNA parmak izini analiz ederek söz konusuDNAtürüne uygun tedaviyi tespit edebilecek. Normal şartlarda doktorların bunu yapabilmesi için haftalar geçmesi gerekiyor. Bu da hastalığın seyrinin daha da kötüye gitmesine neden olabiliyor. Watson ise güçlü yapısıyla tüm bu işlemleribirkaç dakika içerisinde gerçekleştiriyor.
Sağlık merkezlerinin hastaların tümörlerinin DNA parmak izini sisteme yükleyeceği veWatson‘ın bilinen mutasyonlar arasında tarama gerçekleştirerek uygun ilacı bulacağı dile getiriliyor. Daha fazla hastanın DNA örneği sisteme yüklendikçesüper bilgisayarındaha geniş bir veritabanına sahip olacağı ve böylece olası bir kanseri çok önceden bile tespit edebileceği de söylenenler arasında.
Erkut Köse | LOG
Konu İle İlgili Soru, Görüş ve Öneriler